Regnlilja

Zephyrantes/Rain Lily/Fairy Lily 
För länge sedan, precis när hösten skulle ta fart, utspelade sig något märkvärdigt vid den lilla tjärnens kant. Växterna hade varit redo för höstregnet sedan länge. Men höstregnet ville inte falla. Regnet hade sagt att hon väntade på det rätta tillfället. Detta skapade oro bland växterna. Höst- och vinterflygare flög i luften för att spana efter varelser utan karta. Utan karta kunde man inte röra dig fritt på platsen.
Under den här tiden sprang en liten flicka runt vid tjärnens kant. Hon kom från en annan årstid. Det märktes tydligt. Hon var så vacker, alldeles vit som de klaraste vatten. Tyvärr hade grässtråna börjat irritera sig på den lilla flickan. De tyckte inte om att hon var alldeles ensam, och gång på gång frågade de var hennes föräldrar var. En dag sade ett grässtrå:” I går sade du ju att dina föräldrar var bortresta, men i dag säger du att de är sjuka. Hur skall du ha det egentligen?” Flickan blev ledsen och orolig. Då lutade sig en vit blomknopp mot henne och frågade vad hon egentligen letade efter. Flickan förklarade att hon inte hade någon karta, och att hon måste hitta en snarast – helst en med bara utvägar. Knoppen sade att sådana kartor inte fanns, men att flickan skulle stanna hos henne tills regnet kom. En dag kom en vinterflygare så nära att flickan fick ögonkontakt med den. Precis när vinterflygaren skulle dyka ner för att fånga henne kom regnet! Mjuka runda droppar föll ner från himlen och som av ett under slog knopp efter knopp ut längs med tjärnens kant. Blommorna var lika vita och lika klara som vatten och vinterflygaren kunde inte längre urskilja den lilla flickan. Sedan den dagen bor flickan med sina föräldrar hos regnliljan och när regnet kommer kan de äntligen känna ro.

FN har beräknat att det finns 30-40 miljoner irreguljära migranter i världen. Barn utan uppehållstillstånd lever i extrem utsatthet. Förutom den ekonomiska och sociala utsattheten lever de i en ständig rädsla för vad som ska hända dem och deras föräldrar. Det är vårt gemensamma ansvar att de inte skadas för livet! Zephyrantes slår ut när det regnar. 
(Källa: Unicef)